Шиниъд O’Конър потвърди оттеглянето си от концертна дейност и обяви, че предстоящият й

...
Шиниъд O’Конър потвърди оттеглянето си от концертна дейност и обяви, че предстоящият й
Коментари Харесай

Шиниъд О'Конър издаде мемоари и се пенсионира

Шиниъд O’Конър потвърди отдръпването си от концертна дейност и разгласи, че идният й албум ще бъде финален, написа Deadline.

Певицата бунтарка направи съобщението  в поредност от туитове, оповестени в петък: " Искам за оповестя за отдръпването си от турнета и от работата в звукозаписния бизнес.  Остарях и съм изтощена ". Предстоящият албум на ирландската артистка, No Veteran Dies Alone, щял да бъде последният ѝ запис.

" Това не е тъжна вест. Воинът знае по кое време би трябвало да отстъпи. Това беше четиридесетгодишно пътешестване. Време е да сбъдна и други фантазии ", написа певицата  

Емблематичната кариера на О’Конър ще бъде запомнена с няколко неща. Близкият проект на лицето, стичащите се сълзи и обръснатата ѝ глава във видеото за Nothing Compares 2 U, разкъсването на фотографията на папа Йоан Павел II при участието ѝ в Saturday Night Live, гневното акапелно осъществяване на War на Боб Марли пред освиркващата я аудитория в " Медисън Скуеър Гардън " са три такава незабравими визуални момента. 

Първите ѝ два албума The Lion and the Cobra и Do Not Want What I Haven`t Got бяха сред най-забележителните на музикалната сцена в края на 80-те, утвърдиха я като културно събитие, а вторият ѝ донесе и 4 номинации за „ Грами “. Но това не ѝ попречи през 1991 година да бойкотира премиите.

„ Те признават най-много комерсиалната страна на изкуството — писа О`Конър до Американската академия за звукозаписни науки и изкуства. — Те почитат най-вече материалната облага, защото това е главната причина за тяхното битие. И те сътвориха огромно почитание измежду артистите към материалната облага — като ни почитат и ни издигат, когато го реализираме, пренебрегвайки в по-голямата си част тези от нас, които не са “. (През 2021 към този момент е противоположното — отсъствието измежду наградените на някои най-продаваните през предходната година актьори като The Weeknd и BTS, провокира доста рецензии против уредниците на премиите.)

Разбира се, оповестяването на оттегляне от музикалния бизнес единствено по себе си е отдавнашна и уважавана традиция. Франк Синатра, Елтън Джон, Шер, „ Дийп Пърпъл “ и доста други провеждат " прощални "  турнета и се сбогуват с публиката си по няколко пъти в продължение на доста години. Това увеличава интереса и вдига посещаемостта на концертите им. О`Конър обаче не е оповестила прощално турне.

От първи юни в книжарниците в Съединени американски щати се продава автобиографичната ѝ книга Rеmemberings („ Спомени). В нея тя споделя за мъчителното си детство, за вярата си в Христос, за битката си с патриархалната страна в Рим, за музиката си, за битката си с биполярното разстройство... 

„ Rememberings е книга, толкоз добра, че ще желаете да я прочетете два пъти  В нея Шиниъд  преминава от разтърсващи духовни откровения, до черен комизъм, който ще накара читателя да се смее на глас “, написа ”Индипендънт “. „ Смайващият  разказ на певицата за измъченото ѝ детство и трънливата ѝ популярност е неравномерен, само че и напълно почтен “, добавя „ Гардиън “.

Но и тук последва скандал, след като Шиниъд призна в Туитър, че е сложила обещаните от издателството подписи върху авансово поръчаните бройки с гумен щемпел, тъй като осъзнала, че „ не може да се подпише десетки хиляди пъти на ръка “. 

Що се отнася до отдръпването от бизнеса, звездата е обявявала пенсионирането си няколко пъти в предишното, в това число и през 2003 година, когато написа в уеб страницата си: „ Вече не се стремя да бъда „ прочут “ човек, вместо това желая да пребивавам „ естествен “ живот, биха ли могли, моля, да ми осигурите това право ". О`Конър споделя, че този път решението й е пристигнало отчасти като резултат от размислите, появили се описанието на спомените ѝ.

Тя написа: „ Никога не съм се забавлявала по този начин, както през посредните няколко години, до момента в който писах книгата си. Но тя ме накара да осъзная, че сама съм си началник. Не желаех да очаквам позволение от хората кога мога да го оповестя ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР